Jouw basis voor meer energie en fitheid

Met 3 maanden voedingsbegeleiding.

“Let food be thy medicine and medicine be thy food” Hippocrates

Maar welke voeding is nou specifiek geschikt voor jou? En hoeveel heb je precies nodig om sterk, fit en energiek te zijn? Om super te kunnen presteren in jouw sport. Om optimaal te kunnen herstellen. Om klachtenvrij te zijn.

Er is in dit geval geen NO SIZE FITS ALL. Ieder mens is uniek, heeft zijn eigen metabolisme, leefstijl, smaak en voorkeuren.

  • Kenmerken

  • Pure en onbewerkte voeding als basis
  • Persoonlijk plan afgestemd op doel, smaak en leven
  • Stap voor stap lifestyle aanpassen tot nieuw patroon
  • Inspirerende recepten waarmee je direct kan starten
  • Geen dieet maar aanpassing voor succes ook op lange termijn
  • Individueel en in workshopvorm voor sportteams
Neem contact op

Wat wél voor iedereen geldt is het volgende:
– een goed voedingspatroon biedt een passende energiebalans afgestemd op het einddoel
– een goed voedingspatroon bevat voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen
– met een goed voedingspatroon verbeter je jouw gezondheid, lichaamssamenstelling (spier/vetmassa) én (sport)prestaties
– met een goed voedingspatroon worden meetbare resultaten geboekt

Daarom werk ik met persoonlijke voedings- en suppletieplannen, afgestemd op wat JIJ nodig hebt. Met de intentie om na 12 weken met jou een voedingspatroon te hebben ontwikkelt dat je ondersteunt naar jouw doel. Dat kan zijn om je weer helemaal energiek te voelen, optimaal te willen presteren in jouw sport, of misschien juist af te zijn van die vervelende (vage) klachten. Een patroon dat je brengt naar een fit, sterk en veerkrachtig lichaam, waardoor jij weer barst van de energie en met plezier de dingen kan doen die je wilt doen. Een patroon dat geen dieet is, maar een nieuwe lifestyle, waardoor je dat succes ook op lange termijn vol kan houden. En waarbij er ook gewoon ruimte is voor wat lekkers. Want een fit en energiek lichaam is veerkrachtig!

Voeding is onderdeel van een leefstijl en moet je “eigen” worden. Dit kost tijd. Tijd waarin je jouw huidige patroon gaat aanpassen en gaat experimenteren met nieuwe recepten. Tijd om bekend te raken met hoe je het beste patroon ontwikkeld voor jouw doel en tijd om te zien hoe dat ook past bij je (sociale) leven en werk.

Dit is dan ook de reden dat ik werk met een 12 weken begeleidingstraject waarbij ik op basis van een uitgebreide intake een op maat gemaakt plan voor jou maak. Een plan waarmee je  direct aan de slag kan omdat je praktische achtergrondinformatie krijgt voor meer inzicht, maar ook heel concreet richtlijnen welke geschikt zijn voor jou én 4 receptenboeken met heerlijke, makkelijke recepten. De basis is altijd pure en onbewerkte voeding.

Soms is het zinvol om aanvullend onderzoek te doen om bepaalde diagnoses te kunnen stellen. Hierbij moet je denken aan vitaminestatus, voedingsintolerantietest, hormoonwaardes en fecesonderzoek.

Dit zal worden besproken tijdens de intake indien van toepassing.

Hoe is dit 12 weken voedingstraject opgebouwd?
Dit traject omvat 3 uur 1 op 1 begeleiding (+ 1 achter de schermen voor het maken van het persoonlijke voedingsplan) verdeeld over ongeveer 12 weken en bestaat uit:

* Een intake, waarbij we een uitgebreide vragenlijst doornemen en eventuele aanvullende informatie toe voegen. Daarnaast zal ook een neurotransmittertest onderdeel zijn van de intake, om te checken hoe jouw huidige aansturing vanuit het brein werkt. Dit gaat n.a.v. de Bravermantest en geeft een goed beeld van jouw huidige prestatievermogen enerzijds en (mogelijk) klachtenbeeld anderzijds. Mocht hierin verbetering aangebracht kunnen worden, dan zal dit meegenomen worden in het suppletieadvies.  We doen ook een huidplooimeting om jouw huidige lichaamssamenstelling te bepalen en mogelijke disbalansen op te sporen. De intake duurt ongeveer 60 minuten en vormt de basis van het voedingsplan, waarin ook een advies voor suppletie is meegenomen. Tijdens de intake hebben we het ook over jou als persoon: wat doe je voor werk, waar loop je tegenaan t.a.v. voeding, wat is je gezinssamenstelling, wat zijn je ritmes qua werk/trainen/sociaal leven etc. en wat vind je wel en niet lekker. Op basis hiervan volgt mijn advies.

* Op basis van de intake krijg jij een persoonlijk voedingsplan mét voorbeeldmenu’s in een persoonlijke online omgeving die we ongeveer een week daarna bespreken en jij handvaten krijgt voor de eerste 2 weken om mee aan de slag te gaan.

Daarna spreken we elkaar elke 2 weken (live of via Skype) en stellen we het voedingsplan bij en/of breiden we het uit zodat in 12 weken een praktisch en passend patroon wordt dat jou brengt bij jouw doel.
Elke 4 weken kunnen we een huidplooimeting doen om de voortgang in kaart te brengen.

De kosten hiervan zijn 297,-.
Betaling in 3 termijnen is mogelijk.

Heb je nog meer begeleiding nodig daarna, of vind je het prettig om nadien nog follow up te hebben. Dan kan je na dit traject follow up consulten van 30 minuten kan los bijboeken. De kosten hiervan zijn €40,-

De kosten voor het advies kunnen (deels) worden vergoed via het aanvullende pakket van de zorgverzekering en valt onder orthomoleculaire geneeswijze.

Workshops voor teams
Voor sportteams is het ook mogelijk om voedingsbegeleiding deels in workshop vorm te doen (voor het gehele team), aangevuld met individuele optimalisaties wat specifiek per persoon wordt bepaald.

Wil je meer informatie over mogelijkheden, neem dan gerust contact op.